Schoenen review

Enige tijd geleden schreef ik op facebook een bericht dat we de Topo athletic fli-lyte gingen onderwerpen aan een duur test van 50 km. Deze 50 kilometer zijn voorbij en ze lijken wel voorbij gevlogen met deze schoenen.

Tijdens het uitpakken schijnt het fluor geel je al tegemoet, een fris kleurtje met sterke zwarte accenten.  De schoenen zijn op het eerste gevoel super licht van gewicht maar voelt wel stevig aan qua bouw. De flexibele zool kennen we van menig natural ride schoenen, opvallend is de demping!  Zelf loop ik op de inov-8 road x-treme 220, die heeft weinig tot geen demping. Tijdens het aantrekken van de schoen voel je al dat de schoen je voeten goed omvat en dat de toebox vrij ruim is. Zelf heb ik vrij brede voeten en altijd problemen met schoenen, maar dit is bij de fli-lyte geen probleem.  De eerste stappen met de demping van de schoenen zijn een verademing, goede stabiliteit en voldoende bewegingsvrijheid voor de voeten om je techniek goed tot uiting te laten komen.  Dit is niet alleen de eerste kilometers zo maar ook na 5 en 10 km nog steeds geen problemen.  Ik kwam na het hardlopen zelfs relatief ontspannen terug! De schoenen zijn getest in zowel nat als droog en oud en nieuwe verharde wegen. Hier vinden we eigenlijk het enige kleine minpuntje van de schoen. De zool is relatief glad op nat en nieuw wegdek. Hierdoor mis je grip bij de afzet en merk je dat het natuurlijke veren van je lichaam iets word beperkt.

Voor mij zijn de schoenen voor de lange afstanden een prettige afwisseling met de road x-treme 220.

Voor een loper die kennis maakt met natural running, chirunning of gerelateerde technieken geeft de schoen een echte natural ride met een goede tot zachte demping. De schoenen zijn zeer geschikt om met deze manier van lopen te beginnen en er ook plezier aan te beleven en2015-07-17 14.23.21 zo te houden!

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.topoathletic.nl